MORTALIN
Send til en ven  Print  Sitemap  Login
Ring til os alle ugens 7 dage fra kl. 08.00-20.00
SkadedyrFødevaresikkerhedKontaktWebShopVirksomhederLandbrugMORTALINKommunerFAQDatablade

BOREBILLER - BEKÆMPELSE

Bekæmpelse af Almindelig borebille med garanti

BEKÆMPELSE AF ALMINDELIG BOREBILLE

Borebillen er det ene af de to træskadedyr, der giver problemer i dk

Husbukken og borebillen er de to træskadedyr, som giver problemer i Danmark.

Bekæmpelse af Almindelig borebille sker med et konserveringsmiddel, som sprøjtes på eller ind i det angrebne træ, som borebillens larver lever i og spiser af.

Konserveringsmidlet forgifter borebillens/træormens larver. En konservering mod Almindelig borebille (Anobium punctatum) holder i en årrække, og MORTALIN giver 10 års garanti på behandlingen. 
 

Ekstraordinær bekæmpelse

Hvis borebiller har angrebet et overfladebehandlet, malet eller lakeret træværk, f.eks. værdifuldt inventar og antikviteter, imprægneres træet ved trykinjektion eller med kanyle – en effektiv men tidskrævende metode.  

Biologi

Borebiller er de mest kendte træskadedyr, som lever i og af træ i bygninger og inventar.
Tagkonstruktioner og træværk i kældre og udhuse er stærkt udsatte, fordi fugtindholdet her ofte når op på 11 % og derover, og det er ideelle forhold for borebiller.

Som med andre træædende biller er det borebillens larver, som ødelægger træet. Når larven er udklækket, borer den sig ind i træet, som den æder og efterlader i form af små cigarformede klumper. På denne måde arbejder larven sig gennem træet i løbet af 2-4 år afhængig af træets næringsværdi.

På et tidspunkt laver larven et kammer under træets overflade, hvor den forskanser sig i sin puppe i nogle uger. Når billen er udklækket, bider den hul i det tynde overfladetræ, og så er en ny, flyvefærdig borebille klar til at sætte en ny generation i verden. Billen går straks i gang med at finde sig en mage og parrer sig. I de næste 2-4 uger lægger hunnen 40-50 æg i træets revner og sprækker. Æggene udklækkes efter 3-4 uger, og ”det hele starter forfra” og næste generation går i gang med at nedbryde træværk. 

Husbukke er de andre træskadedyr, som giver problemer i dk.

Bekæmpelse af borebiller - Aalborg

BOREBILLER eller træskadedyr bekæmpes overalt i dk - KØBENHAVN, ESBJERG, KOLDING, RANDERS, ÅRHUS, AALBORG, VEJLE, ODENSE, RINGSTED, NÆSTVED for at nævne nogle af de største byer.

Kontakt Mortalin på 7015 1069 eller info@mortalin.dk

Bekæmpelse af Borebiller med Garanti

Bekæmpelse af borebiller (det mest udbredte træskadedyr) kræver indsigt og viden om dyrenes biologi. Og da det er vanskeligt at registrere borebillers tilstedeværelse, er det nødvendigt med ekspertbistand.

Få bekæmpelse af borebiller med garanti hos MORTALIN. Ring på 7015 1069 eller indtast dine oplysninger i kontaktformularen.

Kontakt

Husbukken - det andet træskadedyr

Et husbukke-angreb er vanskeligt at konstatere og opdages oftest efter, at 2 til 3 generationer har hærget træet. Har husbukkelarven gode levebetingelser kan de ødelægge en tagkonstruktion totalt på 10-15 år.

Ring til Mortalin på 7015 1069, hvis du er i tvivl.

Mere om husbukke
 
- der er viden til forskel

A/S MORTALIN   -   Bråbyvej 74-76   -   4690 Haslev   -   Tlf.: 56 31 10 69   -   Fax: 56 31 19 69   -   CVR-DK-nr. 24385914   -   E-mail: info@mortalin.dk   -   Vis på kort