knap-privat.png
mortalin-logo-web

Food Safety Day

WFSD

En dag med fokus på fødevaresikkerhed i og for hele verden

 

Det er med WHO i ryggen, at der for femte år i træk den 7. juni sættes fokus på betydningen af fødevaresikkerhed.


I Danmark afholder Landbrug & Fødevarer og Food Nation et online event, hvor forskellige kompetencer giver deres vidensbidrag til fødevaresikkerhed.


I Danmark er fødevaresikkerheden høj, og alligevel kan vi stadig gøre mere og gøre det bedre. 


Til arrangementet vil der være fokus på:

  • Forbrugertrends frem mod 2030 og hvordan forbrugeren oplever tryghed og risiko i forhold til fødevarer. 
  • Det allestedsnærværende emne PFAS og Fødevarestyrelsens rolle i forhold til stoffet i fødevarer
  • Ligesom emnet hvordan et styrket samarbejde kan understøtte eksporten.

Alle emner, der med tydelighed viser, hvilket kvalitativt højt niveau, vi er på i Danmark.


Mortalin er med

Lone Skov, leder af Fødevaresikkerhed i Mortalin, samt vores fødevarekonsulenter Louise Hollmann, Thor Rise Freisleben samt vores nye kollega, som først starter den 1. juni, deltager i arrangementet


Læs mere på WHO's kampagneside World Food Safety Day 2023


Fødevaresikkerhed er:

Sikre fødevarer er vitterligt en fra jord til bord tankegang, en fra frøet i jorden til maden på tallerken-tankegang. Alle led i fremstillingsprocessen er vigtige.

  • Facility
  • Lager
  • Produktion
  • Forsendelse
  • Tilberedning/servering

Læs mere om fødevaresikkerhed her.


Også afdelinger og medarbejdere, der ikke er i direkte involveret i fremstilling af fødevarer er en del af jeres fødevaresikkerhed. Vedligeholdelse kan tabe skruer, møtrikker, eller værktøj i produktionen. Rengøring kan være utilstrækkelig - eller vand kan indtrænge på steder, hvor det kan forurene produktionen.


Lager kan lade porten stå på klem en varm sommerdag - eller i en rygepause om natten - og dermed tiltrække insekter, fugle, gnavere.


Læs om awareness-kursus.


I produktionen kan skægstubbe, hår, fingerringe, kunstige negle forurene.


Læs mere om, hvordan I i fællesskab kan højne viden om fødevaresikkerhed og efterleve den i det daglige arbejde.


Kølekæden kan brydes ved forsendelse.


Tilberedning/servering kan ske ved forkerte temperaturer eller fødevarer kan gensidigt forurene hinanden - råt kød med tilberedt mad, allergene stoffer i et deklareret allergenfrit køkken.


Søg mere viden på Fødevarestyrelsens webiste - eller få mere viden om egenkontrolprogammer.


Hvis du vil inspireres til fødevaresikkerhed, så følg med på vores LinkedIn-profil 


Vil du vide mere Mortalins hygiejnekurser, eller ønsker du en pris, er du velkommen til at kontakte os på 8842 0000 eller på service@mortalin.dk

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe
PAGE NOT FOUND (id: 382)
image001.png
BilledeLink:
Bierne
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png