knap-privat.png
mortalin-logo-web

Borebiller

Beskrivelse:

Bekæmpelse af almindelige borebiller med garanti


Husbukken og borebillen er de to træskadedyr, som giver problemer i Danmark.

Bekæmpelse af Almindelig borebille sker med et konserveringsmiddel, som sprøjtes på eller ind i det angrebne træ, som borebillens larver lever i og spiser af.

Konserveringsmidlet forgifter borebillens/træormens larver. En konservering mod Almindelig borebille (Anobium punctatum) holder i en årrække, og MORTALIN giver 10 års garanti på behandlingen.


Ekstraordinær bekæmpelse


Hvis borebiller har angrebet et overfladebehandlet, malet eller lakeret træværk, f.eks. værdifuldt inventar og antikviteter, imprægneres træet ved trykinjektion eller med kanyle – en effektiv men tidskrævende metode.


Biologi


Borebiller er de mest kendte træskadedyr, som lever i og af træ i bygninger og inventar. Tagkonstruktioner og træværk i kældre og udhuse er stærkt udsatte, fordi fugtindholdet her ofte når op på 11 % og derover, og det er ideelle forhold for borebiller.

Som med andre træædende biller er det borebillens larver, som ødelægger træet. Når larven er udklækket, borer den sig ind i træet, som den æder og efterlader i form af små cigarformede klumper. På denne måde arbejder larven sig gennem træet i løbet af 2-4 år afhængig af træets næringsværdi.

På et tidspunkt laver larven et kammer under træets overflade, hvor den forskanser sig i sin puppe i nogle uger. Når billen er udklækket, bider den hul i det tynde overfladetræ, og så er en ny, flyvefærdig borebille klar til at sætte en ny generation i verden. Billen går straks i gang med at finde sig en mage og parrer sig. I de næste 2-4 uger lægger hunnen 40-50 æg i træets revner og sprækker. Æggene udklækkes efter 3-4 uger, og ”det hele starter forfra” og næste generation går i gang med at nedbryde træværk.

Husbukke er de andre træskadedyr, som giver problemer i dk.


Borebiller Husbukke

Spalte 2:

Bekæmpelse af Borebiller med Garanti


Bekæmpelse af borebiller (det mest udbredte træskadedyr) kræver indsigt og viden om dyrenes biologi. Og da det er vanskeligt at registrere borebillers tilstedeværelse, er det nødvendigt med ekspertbistand.


Husbukken


Et husbukke-angreb er vanskeligt at konstatere og opdages oftest efter, at 2 til 3 generationer har hærget træet. Har husbukkelarven gode levebetingelser kan de ødelægge en tagkonstruktion totalt på 10-15 år.

 

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe
PAGE NOT FOUND (id: 382)
image001.png
BilledeLink:
Bierne
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png