knap-privat.png
mortalin-logo-web

Eddikefluer

Beskrivelse:

En eddikeflue-hun kan lægge ca. 25 æg om dagen.


Eddikefluer (slægten Drosophila) kaldes på dansk også for bananfluer, vinfluer eller frugtfluer. Navnene giver straks en idé om, hvad det er, de kan lide. Der findes over 600 arter bananfluer, men det er kun et par af dem, der optræder indendørs. De voksne fluer er lette at kende; de er 3-4 mm lange og gulligbrune, og de flyver på en typisk stilfærdig, svævende måde, de har ofte røde øjne. Formeringen i frugt, saft og grøntsager gør dem til skadedyr.

Larverne er hvidgule maddiker, som bliver 4-5 mm lange. Pupperne ligner nærmest små brune frø. De voksne fluer tiltrækkes tit langvejs fra af gærende frugt eller grøntsager.

 

Forebyggelse


Forebyggende må man sørge for at opbevare de ting, som kan tiltrække bananfluer på en måde, så de ikke kan lægge æg i dem. Det er altså vigtigt ikke at have stødte frugter eller grøntsager liggende fremme, ikke at have tomme vin- og ølflasker stående for længe og at sørge for, at syltetøj, asier o.s.v. er i tætte beholdere.
Om sommeren kan eddikefluer også yngle udendørs, og man skal være opmærksom på arnesteder som skraldespande og kompost- og affaldsdynger, specielt med nedfaldsfrugt og lignende. For at undgå flueudvikling i affalds- og kompostbeholdere bør de holdes lukket, og de skal tømmes jævnligt og renses omhyggeligt efter hver tømning.
På virksomheder, hvor man arbejder med henkogning og syltning af grøntsager og frugt, må man effektivt søge at holde fluer ude. Man er ofte tilbøjelig til at overse, hvor lidt plads bananfluer behøver for at udvikle sig.
Returemballage i form at tønder, kar, glas og flasker med sjatter i kan være årsag til store fluebestande, og det samme gælder dårligt rengjorte affaldsbeholdere. Fluepupperne, som cementeres fast til underlaget, er vanskelige at fjerne og kan give anledning til reklamationer i forbindelse med genbrugsemballage. Bananfluer er ofte et overset skadedyr, indtil de bliver rigtig mange.


Eddikefluer

Spalte 2:

Skadedyrsbekæmpelse


Det er vanskeligt at bekæmpe skadedyr som eddikefluer eller bananfluer, fordi de grundlæggende er resultatet af manglende hygiejne. Da de desuden formerer sig uhyggeligt hurtigt, vil en forebyggelse med UV-lysfælder både være en effektiv skadedyrsbekæmpelse og en god indikator for, hvornår det er tid til at sætte ind med ekstra rengøring af maskiner og udstyr.

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe

Vi udfører kommunal rottebekæmpelse og skadedyrsikring efter Regeringens råd og anvisninger omkring forholdsregler og hygiejne.


Alle medarbejdere holdes løbende opdateret omkring situationen og vores kunders krav til adgang og adfærd på lokationer.


Har du spørgsmål til håndtering eller har du ændringer i krav til adgang og adfærd i din virksomhed, beder vi dig sende os en mail på: service@mortalin.dk

image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png