knap-privat.png
mortalin-logo-web

Flagermus

Beskrivelse:

Flagermus


Lever af insekter og indtager store mængder myg

Normalt betragter vi i Danmark ikke flagermus som skadedyr. De 13 danske arter af flagermus sætter tusindvis af insekter til livs hver eneste nat i sommerhalvåret. Men der kan naturligvis opstå situationer, hvor det er svært at leve med flagermusene på fredelig vis.

Flagermusens ekskrementer kan til tider forveksles med museekskrementer. Når ekskrementerne er helt tørre er det dog let af skelne flagermusens, der smuldrer let og herved afsløres et stort indhold af insektrester (kan i lup ses som små glinsende flager).
Alle flagermus er fredede og det giver visse begrænsninger i håndteringen af flagermus, når de ikke længere tolereres på loftet, i skunken eller i hulmuren.


Udslusning af flagermus


Flagermus føder deres unger i juni/juli og først i august måned er de flyvefærdige og begynder selv at fange insekter. Det er derfor i perioden ultimo august til medio september, at der er mulighed for at lukke hele kolonien ude fra deres opholdsted. Hvis det sker for tidligt er der unger, som risikerer at blive fanget og er det for sent på året er dyrene gået i dvale.

Når flagermusene skal sluses ud er det selvfølgelig vigtigt at kende deres flyvehuller, så “udslusningsventilerne” kan sættes op de rigtige steder.
Hvis man ikke er træt af flagermusene, men blot ked af at de opholder sig på det forkerte sted, kan man med fordel opsætte en flagermusekasse på husgavlen, så de forviste flagermus har et nyt sted at flytte ind.


Flagermus

Spalte 2:

Hjælp til udslusning


Mortalin kan hjælpe både med udslusningen og behandlingen af dyrenes tidligere tilholdssteder, så man undgår problemer med de insekter som ofte holder til på flagermusene eller i deres ekskrementer. Kontakt os på 70 15 10 69 eller info@mortalin.dk for konsulentbistand.
 

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe
PAGE NOT FOUND (id: 382)
image001.png
BilledeLink:
Bierne
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png