knap-privat.png
mortalin-logo-web

Lopper

Beskrivelse:

Bekæmpelse af lopper i hjemmet


Loppebekæmpelse i hjemmet. Lopper i hjemmet er normalt kattelopper, opformeret på hund eller kat. Har man et massivt loppeangreb, skal alle gulve, tæpper og møbler sprøjtes med et langtidsvirkende kontaktmiddel. Samtidig med at hund eller kat behandles for at bremse opformeringen.

Lopper kan give problemer, selv om det er lang tid siden, at der har været dyr i beboelsen. Det skyldes, at ca. 95 % af lopperne findes i dyrenes omgivelser som æg, larver og pupper, der gemmer sig i revner og sprækker i gulvet, i tæpper og møbler. Når der så igen kommer liv i beboelsen, dukker lopperne op.

Det kræver derfor ofte professionel hjælp, at få udryddet lopper i hjemmet.


Kattelopper både på hund og kat


Kattelopper lever både på hunde og katte, som er de egentlige værtsdyr. Mennesker kan blive bidt, men lopperne kan ikke formere sig, hvis de kun får menneskeblod.

Et massivt loppeangreb kan afkræfte mindre dyr. Normalt kan man holde problemet nede ved at behandle dyrene kontinuerligt, så æg og larver bliver bekæmpet, inden de udvikler sig til lopper. Men har man for alvor fået lopper ind, skal der i reglen professionel hjælp til. Alle gulvoverflader, tæpper og møbler skal sprøjtebehandles med et langtidsvirkende kontaktmiddel.

MORTALIN giver 3 måneders garanti på sprøjtebehandlingen.


Lopper

Spalte 2:

Biologi


Lopper forekommer året rundt. Om vinteren ses ikke ret mange nye loppetilfælde. Det største antal nye tilfælde forekommer fra sensommeren og indtil fyringssæsonens start.

Kattelopper lægger æg efter, at de har suget blod på hund eller kat, og mens de stadig opholder sig i dyrets pels. Æggene falder straks ud af pelsen og havner, hvor dyret færdes og på dets hvilesteder.

Æggene klækker i løbet af 2-3 dage ved stuetemperatur. Loppelarverne, der ligner små, behårede orme, kravler væk fra lyset og gemmer sig i revner, gulvsprækker, tæppeluv m.v. Det er her, man bekæmper dem.

Hverken larver eller kokoner lader sig fjerne effektivt nok ved støvsugning. Under ugunstige forhold – f.eks. i huse, der står tomme i længere tid – kan lopperne vente længe (måneder), før de bryder ud af kokonerne.

Under gunstige forhold tager udviklingen fra æg til voksen 3 uger. En loppe lever i gennemsnit en uges tid, men kan også leve op til 3-4 uger.
Kattelopper er den mest almindelige loppeart, men hunde kan også angribes af hundelopper og fuglelopper.


Gør det selv – forebyggelse


Den nemmeste måde at undgå lopper på er forebyggelse. Det sker ved at sikre, at de æg, der måtte være i hundens eller kattens pels, ikke bliver udklækket. Du behandler derfor hund eller kat kontinuerligt med et loppemiddel, som forhindrer eventuelle æg i at blive klækket. Så undgår du, at lopper bliver til skadedyr.

En typisk loppebestand består af ca. 5% voksne lopper og 95% larver og æg.

 

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe

Vi udfører kommunal rottebekæmpelse og skadedyrsikring efter Regeringens råd og anvisninger omkring forholdsregler og hygiejne.


Alle medarbejdere holdes løbende opdateret omkring situationen og vores kunders krav til adgang og adfærd på lokationer.


Har du spørgsmål til håndtering eller har du ændringer i krav til adgang og adfærd i din virksomhed, beder vi dig sende os en mail på: service@mortalin.dk

image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png