knap-privat.png
mortalin-logo-web

Myg

Beskrivelse:

Stikmyg tiltrækkes af kuldioxid


Mange danskere er meget plagede af myg og det skyldes især den våde sensommer, som har givet meget gunstige vilkår for udklækning af myggelarverne. De har det nemlig bedst i stillestående vand. Det kan være en vandpyt, en spand i haven eller en tilstoppet tagrende, der er fyldt med regnvand. Der er også godt fugtigt i skovene og på markerne med mange vandpytter og derfor er der en større udklækning af myggelarver end ellers på denne tid af året.

I Danmark er der op mod 30 arter af myg, som kan stikke og gruppen af skovmyg er ansvarlig for langt den største gene, der forvoldes af myg herhjemme. Alle stikmyg lever som larver og pupper i vand. Fælles for skovmyggene er, at de kommer fra mindre vandsamlinger i skove og moser, typisk pytter og grøfter, som kun er fyldt med vand en del af året.

Stikmyghannen drikker plantesafter og er uskadelig. Hunnen er den eneste der suger blod og efter de har parret sig begynder hendes søgen efter mad før hun kan begynde at lægge æg. Hunnen bruger meget avancerede metoder til at finde sine ofre. Udåndingsluft fra dyr eller mennesker indeholder en del kuldioxid og får hunnen til at flyve afsted. Hun flyver mod vinden, og ved at følge ofrets kropsvarme finder hun det. Bar hud hos mennesker er et velegnet mål, men tøj forhindrer ikke altid stikmyg i at suge blod.

Dette foregår især omkring solnedgang eller i de tidlige morgentimer, når luften er mest stille og fugtig. På steder med læ og skygge kan myggene være særdeles aggressive også om dagen, når de jages op ved menneskers ankomst. Ellers tilbringer de mest dagtimerne hvilende i tæt, lav vegetation.


Myg

Spalte 2:

Med insektnet er du sikret mod myg og andre flyvende insekter


Mortalin tilbyder et unikt program af insektnet eller fluenet til vinduer, døre og porte. Det fintmaskede net sætter en effektiv stopper for fluer, bier, hvepse, myg, møl og andre insekter – selv “fugle” bliver holdt ude.

Mortalins insektnet leveres i UV-resistent glasfiber monteret i netrammer fremstillet af pulverlakeret aluminium. Vi producerer og leverer insektnet efter mål.


Mortalin Insektnet til døre,vinduer og porte


Mortalins insektnet eller fluenet er af høj kvalitet og fremstillet af stærk vejrbestandig (UV-resistent) glasfiber. Insektnettet er let at afmontere og rengøre. Det sikrer mod flyvende insekter og opfylder derfor myndighedernes krav, hvis du har en fødevarevirksomhed.

Mortalins insektnet kan monteres på alle typer vinduer og døre – ovenlysvinduer, dreje- og kipvinduer og som skydedøre, hvor det er den optimale løsning.

De fleste insektnet monteres uden at bore og skrue i vinduesrammer og dørkarme, således er de til at gemme væk om vinteren.

 

LÆS MERE OM INSEKTNET

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe

Vi udfører kommunal rottebekæmpelse og skadedyrsikring efter Regeringens råd og anvisninger omkring forholdsregler og hygiejne.


Alle medarbejdere holdes løbende opdateret omkring situationen og vores kunders krav til adgang og adfærd på lokationer.


Har du spørgsmål til håndtering eller har du ændringer i krav til adgang og adfærd i din virksomhed, beder vi dig sende os en mail på: service@mortalin.dk

image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png