knap-privat.png
mortalin-logo-web

Rotter

Beskrivelse:

Rotter

 

Rottebekæmpelse – skal udføres af professionelle

Forebyggelse og bekæmpelse af rotter skal udføres af professionelle. Det er næsten altid den brune rotte (Rattus norvegicus) – også kaldet vandrerotten, der giver problemer i Danmark.
Du kan selv gøre meget for, at undgå rotter i dit hjem. Sørg for at holde ryddeligt omkring ejendommen, lad være med at overfordre fugle, og strø ikke brød eller fuglefoder på jorden.


Den brune rotte

Rotter har altid været kendt og frygtet som smittespreder. Det var rotter, der bragte pesten til Europa, og det er kendt, at rotter kan bringe sygdomme ind i stalde og fødevarevirksomheder m.m. Det er den brune rotte (også kaldet vandrerotten), der hærger mest her i landet, men den sorte rotte optræder dog enkelte steder.
Vil du vide mere, kan du henvende dig til Skadedyrlaboratoriet, der forsker i rottebekæmpelse. De udgiver datablade på næsten alle skadedyr, som du kan downloade direkte fra deres web-site (i pdf-format).


Skadedyrlaboratoriet – download datablade


Rotter og mus

Selv om rotter altid regnes for det værste skadedyr, må man ikke overse, at mus kan være ligeså generende, når de kommer ind.
For at mindske risikoen for smitte er det derfor nødvendigt, at man sikrer sig mod skadedyr som rotter og mus. Det sker bedst ved at forebygge mod skadedyr med en serviceaftale, hvor der sker regelmæssige tilsyn.

Se forskel på rotter og mus


Rotter bekæmpelse 

Spalte 2:
Skadedyrsbekæmpelse

Har du rotter, skal du anmelde det til kommunen. Rotter skal bekæmpes professionelt ifølge loven. Det har specielt to årsager. Dels er rotter smittebærere og derfor skal de ikke have lov til at brede sig. Dels er det vigtigt, at rottebekæmpelse sker med konsekvens og omhu, så man undgår resistensudvikling.
Rotter skal bekæmpes af særligt uddannede rottebekæmpere. Opdager du rotter på din grund, er du forpligtet til at melde det til kommunen, som derefter vil tage sig af problemet. Hvis kommunen har aftale med Mortalin, får vi din anmeldelse. Men i nogle kommuner kommer du direkte i kontakt med Mortalin, når du ringer på “rottenummeret”.

Rottebekæmpelse er skadedyrsbekæmpelse for professionelle.


 


 


 

Tilbage

Logo-NPMA.png
Logo-BPCA
Logo-CEPA.png
Logo-BS.png

Mortalin er sponsor for:

Logo-Boernecancerfonden
Logo-Team-Rynkeby

A/S Mortalin

Bråbyvej 76 - 4690 Haslev

Tlf.: 88 42 00 00 - E-mail: service@mortalin.dk

CVR: 2438 5914

 

Cookie politik

ikon-luk-knappe
PAGE NOT FOUND (id: 382)
image001.png
BilledeLink:
Bierne
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Bekæmpelse myrer
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Fødevaresikkerhed
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Skadedyrsbekæmpelse
image003.png
image001.png
BilledeLink:
Insektnet
image003.png